• Biologická olympiáda

          • Naši študenti sa aj tento rok zúčastnili krajského biologickej olympiády v dvoch najvyšších kategóriách. V silnej konkurencii sme získali nasledovné umiestnenie:

            V kategórii B v teoreticko – praktickej časti:

            Martin Kočárik (sexta) - 9.miesto

            Juraj Greguš (2.A) obsadil krásne 3.miesto, čím si vybojoval postup na celoslovenské kolo

            V kategórii A v teoreticko – praktickej časti:

            Matej Mrázek (3.A) - 16. miesto

            Tomáš Škrovan (3.A) - 5.miesto úspešný riešiteľ.

            Kategória A projektová časť:

            Sandra Valachovičová (3.B) – 4. miesto úspešný riešiteľ (konzultant Mgr. Iva Hnátová)

            Laura Valachovičová (3.B) – 3.miesto úspešný riešiteľ (konzultant Mgr. Iva Hnátová)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a oceneným blahoželáme.

          • Krajské kolo Dejepisnej súťaže študentov gymnázií Slovenskej republiky a Českej republiky

          • V stredu 3. apríla 2024 sa v Trnave na Spojenej škole konalo krajské kolo Dejepisnej súťaže študentov gymnázií Slovenskej republiky a Českej republiky.

            Tento ročník bol tematicky venovaný európskym dejinám v rokoch 1975 - 2000. Test mapoval nie len oblasť politiky a medzinárodných vzťahov, ale aj oblasti kultúry, športu i techniky.

            Naše gymnázium F. V. Sasinka reprezentovali Anabela Turkovičová zo septimy, a “starí veteráni” Ivo Javorský a Juraj Šantavý zo IV. A. Naše družstvo sa muselo presadiť v tvrdej a neľútostnej konkurencii a napokon sa umiestnilo na postupovom druhom mieste.

            Našim študentom blahoželáme k dosiahnutému úspechu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

            Keďže I. Javorský a J. Šantavý tento rok maturujú nebudú sa môcť zúčastniť finálového, česko-slovenského kola v Chebe. Preto nás na česko-slovenskom kole, ktoré sa uskutoční v novembri, bude reprezentovať nový tím, ktorému budeme držať palce.

          • V Trnave hviezdila tercia

          • Naši terciáni sú nadšencami prírodných vied a dokázali to skvelými výsledkami v biologických súťažiach.

            Z okresného kola sa z absolútne suverénneho prvého miesta posunula Aneta Stančiaková až do Trnavy, kde v kategórii C teoreticko-praktickej časti získala vo veľkej konkurencii krásne 5.miesto.

            Teciánka Viktória Uhliariková pol roka pracovala na svojom vlastnom výskume s témou “Vplyv kyslých dažďov na rast rastlín” (odborný konzultant Mgr. Švecová, Mgr. Hnátová), ktorý spracovala do unikátneho plagátu a v okresnom kole v Senici bola absolútne jednoznačným víťazom. V Trnave za svoju profesionalitu a perfektný prejav pri obhajobe vybojovala vo veľkej konkurencii skvelé 3.miesto.

            Dievčatám srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov.

          • Okresné kolo vo volejbale mix

          • Dňa 4.4.sa uskutočnilo v Holíči na Združenej strednej škole okresné kolo vo volejbale mix. Naši gymnazisti vybojovali výborne prvé miesto. Našu školu reprezentovali Z.Bajzová I.A, E.Polesňáková I.A, A.Formánková KI, N.Pindešová KI, J.Batková SX, A.Schwach I.A,J.Špetta I.A, T.Staňo KI, P. Schwach III.B, M. Horváth IV.B, D. Ptáček IV.A. Ďakujeme im za reprezentáciu našej školy a budeme im držať palce ďalej na Župnej olympiáde v Trnave.

          • Volejbalový turnaj “COMENIUS”

          • Každoročne sa stretnú skalickí zamestnanci školstva a zmerajú si svoje sily vo volejbale.

            Volejbalový turnaj “COMENIUS” tento rok zorganizovalo naše Gymnázium.

            Zúčastnilo sa 6 družstiev:

            ZŠ Vajanského, Mallého, Strážnická, Gymnázium, MŠ Skalica a bývalí učitelia. Podarilo sa nám aj napriek veľkej konkurencii vybojovať výborne tretie miesto.

            Výsledky:

            1. miesto: ZŠ Vajanského

            2. miesto: ZŠ Strážnická

            3. miesto: Gymnázium

          • Hurbanov pamätník - okresné kolo

          • “Nech sa po Tatrách reč naša ozýva...” Napísal Jozef Miloslav Hurban vo svojom diele Bije zvon sloboda, čujte ho národy.

            Naši študenti, ktorí Slovenskú reč a literatúru nosia v srdci, sa dňa 26. 3. 2024 zúčastnili na okresnom kole Hurbanovho pamätníka. Získali krásne pódiové umiestnenia:

            II. kategória

            A. Čmiková (PR) - 2. miesto

            III. kategória

            - poézia: Viktória Bučková (KV) - 3. miesto

            - próza: Zuzana Michaliková (KV) - 3. miesto

            IV. kategória

            - poézia: Sára Chocholáčková (SX) - 2. miesto s návrhom na postup do krajského kola Hollého pamätníka

            - próza: Martin Kočárik (SX) - 2. miesto

            Umiestneným srdečne gratulujeme a Sáre držíme palce vo vyššom kole!

          • Čo vieš o hviezdach?

          • Dňa 25. 3. 2024 sa v Senici uskutočnilo regionálne kolo celoslovenskej vedomostnej súťaže Čo vieš o hviezdach?. V tretej kategórii sa výborne umiestnili naši študenti, ktorí postupujú do krajského kola: 1. miesto Michaela Príkazská, I. A

            2. miesto Martin Marchfeld, oktáva.

            Gratulujeme.

          • Krajské kolo Ekonomickej olympiády

          • Dňa 29.1. 2024 sa v Trnave konalo krajské kolo Ekonomickej olympiády. Na základe umiestnenia v školskom kole, a tiež bodového výsledku, na kraj postúpili až piati študenti našej školy – Fitala, Faško, Javorský, Studenič a P. Schwach. Krajské kolo sa konalo na Univerzite s. Cyrila a Metoda a zúčastnilo sa ho 53 študentov. Naši študenti sa konkurencii vôbec nestratili, pretože máme víťaza krajského kola – Tomáša Fitalu zo IV. A. Výborným výsledkom je taktiež 8. miesto A. Faška, 11. miesto I. Javorského či 14. miesto T. Studeniča. Všetkým chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy. Tomášovi blahoželáme a prajeme veľa šťastia v celoštátnom kole, ktoré sa bude konať 25.4. v hoteli Devín v Bratislave za účasti popredných ekonomických analytikov inštitúcie INNES.

          • Majstrovstvá okresu vo florbale ZŠ a SŠ

          • V dňoch 22.3. a 25.3. sa uskutočnili majstrovstvá okresu vo florbale základných a stredných škôl, kde mala aj naša škola zastúpenie. V súťaži základných škôl družstva boli rozdelené do dvoch skupín, z ktorých postupovali prví dvaja do semifinále. My sme obsadili 3. miesto v skupine a tak nám o chlp ušiel postup do finálových zápasov. Naši stredoškoláci nenechali nič na náhodu a suverénnym spôsobom získali 1. miesto bez straty bodu a tak postúpili na majstrovstvá kraja, ktoré sa budú konať v Trnave v rámci Župnej olympiády. Našu školu reprezentovali nasledovní študenti:

            - základné školy: Danihel, Ferik A., Ferik S., Halás, Hranák, Hrušecký, Hyža, Kabzáni Ko., Smolka, Šajánek, Štefík, Waradzin.

            - stredné školy: Buraj, Drinka, Kabzáni Kr., Kolínek, Kollár, Michálik, Rozboril, Staňo N., Staňo T., Vogl, Vríčan, Vyskoč.

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za reprezentáciu našej školy.

          • Krajské kolo SOČ

          • V piatok 22.3.2024 sa na SOŠ obchodu a služieb v Galante konalo Krajské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti, ktorého sa zúčastnili aj naši študenti a úspešne reprezentovali našu školu so svojimi súťažnými prácami a dosiahli nasledovné umiestnenie:

            05 Životné prostredie, geografia, geológia

            3.miesto Tomáš Škrovan z III.A (konzultant Mgr. Iva Hnátová, Mgr. Roman Ralbovský)

            16.Teória kultúry, umenie, umelecká, odevná tvorba

            1.miesto a postup na celoštátne kolo Karolína Bahýlová z III.B (konzultant Mgr. Eva Lašáková)

            Všetkým zúčastneným ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a oceneným blahoželáme. Celoštátne kolo sa uskutoční v dňoch 25.-26.4.2024 v Nitre na SOŠ veterinárnej.

          • Hurbanov pamätník 2024

          • Dňa 12. marca sa v koncertnej sále ZUŠ v Skalici konalo obvodné kolo Hurbanovo pamätníka, v ktorom našu školu po úspešnom postupe zo školského kola reprezentovali Z. Micháliková a Viki Bučková z kvarty a A. Čmiková a M. Križanová z prímy. Staršie dievčatá opäť potvrdili svoje recitátorské kvality a ziskom prvého miesta v kategórii poézia i próza suverénne postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutoční 26. marca. Tu sa k nim pridá i A. Čmiková, ktorá postupuje automaticky vďaka účasti v krajskom kole Hollého pamätníka v minulom školskom roku.

            Dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy v tejto náročnej umeleckej sfére a prajeme im, nech múzy stoja pri nich naďalej.

          • Bedminton - okresné kolo

          • Naši študenti Agáta Látalová 1.A, Laura Vachová KV, Peter Janota 2.B, Dominik Ptáček 4.A, David Dvorský 3.B sa zúčastnili 29.2. okresnej súťaže stredných škôl v bedmintone na Strednej združenej škole v Holíči.Tento magický dátum im priniesol štastie a hladko zdolali všetkých súperov. Obsadili výborné prvé miesta a stali sa predátormi bedmintonu v okrese Skalica.

          • Lyžiarsky kurz

          • Od 19.-23. 2. sa študenti 1.B a kvinty ocitli na „bojovom poli“ na svahoch Snowparadise vo Veľkej Rači v rámci lyžiarskeho kurzu. Ich úhlavný nepriateľ bolo samotné počasie. Po celodennom boji so svahom si študenti a ich profesori spríjemňovali večeri spoločným programom a zábavou. Naši statoční lyžiari sa nezľakli ani po napínavej a poučnej prednáške MUDr. Langa s p. profesorom Ferikom o zraneniach a prvej pomoci a vrhli sa strmhlav na svah. Spočiatku to nebolo len tak, ale zo dňa na deň sa ich lyžiarske zručnosti zlepšovali. Ich mottom bolo hlavne prežiť a nezraniť sa, čo sa im nakoniec aj podarilo. S pomocou ich výborných inštruktorov, pani profesorky Baumannovej a pánov profesorov Ferika a Žilínka, ktorí ich do boja výborne vyzbrojili, nakoniec svah pokorili a odišli domov s úsmevom na tvári a s peknými spomienkami.

          • Školské kolo Geografickej olympiády

          • Dňa 16. 2. 2024 sa uskutočnilo Školské kolo Geografickej olympiády.

            Kategória Z

            1. Martin Marchfeld, oktáva

            2. Jakub Surový, I. A

            3. Matiáš Šimonovič, sexta

            Školské kolo pre prvý stupeň osemročného gymnázia sa konalo dňa 19. 1. 2024.

            Kategória E:

            1. Kryštof Peter Radó, kvarta

            2. Katarína Tlachačová, kvarta

            3. Oliver Gurský, tercia

            Kategória F:

            1. Júlia Kováriková, príma

            2. Lucas Vizváry, sekunda

            3. Samuel Bruno Filín, sekunda

            Gratulujeme.

          • Hurbanov pamätník

          • „Keby bol nevynašiel človek písmo,

            snáď lepšie bolo by, - no, stalo sa!

            Povstala poézia. V mrave prísnom

            začala pestovať sa noblesa.“

            Aj tieto verše od Jána Smreka zazneli dňa 14. 2. 2024, kedy sa uskutočnilo školské kolo Hurbanovho pamätníka, kde súťažili študenti v 3 kategóriách s pestrými textami od domácich i zahraničných autorov. Víťazom blahoželáme!

            2.kat

            PRO: 1. Mia Križanová PR, 2. Agáta Čmiková PR

            3.kat

            POE: 1. Viktória Bučková KV, 2. Júlia Tallová SE, 3. Viktória Čelústková TE, 3. Nela Hanzalíková SE

            PRO: 1. Zuzana Micháliková KV, 2. Agáta Butašová SE, 3. Klementína Chválová SE

            4.kat

            POE: 1. Sára Chocholáčková SX, 2. Adela Vrbňáková II.A,

            PRO: 1. Martin Kočárik

          • Krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 15. 2. 2024 sa konalo na Gymnáziu J. Hollého v Trnave krajské kolo Olympiády v nemeckom jazyku a náš žiak sexty Matiáš Šimonovič sa umiestnil na peknom 2. mieste. Matiášovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu našej školy.